Fundació inscrita amb el num. 37 en el Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya

Commemoració del 40è aniversari de la Fundació Privada Ferrer Eguizábal

El 13 desembre de 2021 es va celebrar a la Sala dels Usatges de la Biblioteca de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) una reunió del Patronat de la Fundació, amb assistència de tots els seus membres - la Sra. Mª Eugènia Gay Rosell, degana de l’ICAB i presidenta de la Fundació, el Sr. Joan Maria Morros i Cuadras, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Mn. Lluís Ramis Juan, rector de la Parròquia de Santa Maria del Pi de Barcelona, la Sra. Carmen Ruiz Fernández, presidenta d’ASPANIAS i el Sr. Joan Ramon Guimerà i Serrano, secretari de la Fundació – així com de l’administrador de la Fundació Sr. Luis Carballeda Galán.

En el transcurs de la reunió es va recordar la figura del fundador Sr. Lluís Ferrrer i Eguizábal, advocat, periodista i cap de la Secció d’Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, qui el 6 de maig de 1981 va atorgar solemne Carta Fundacional de la Fundació Ferrer Eguizábal, a fi de tenir-la per vàlidament constituïda i dotada de la necessària personalitat jurídica per sol·licitar el seu reconeixement.

Un cop finalitzada la sessió del Patronat, es va descobrir a la Sala dels Usatges una placa commemorativa de la constitució de la Fundació i es va inaugurar la Secció o Fons Especial de la Biblioteca de l’ICAB, ubicat a la mateixa Sala dels Usatges, on es dipositaran les obres guardonades amb les diverses edicions dels Premis Jurídics Ferrer Eguizábal atorgats per l’ICAB.

A l’acte commemoratiu va assistir també el secretari i bibliotecari de l’ICAB Sr. Joaquim de Miquel Sagnier.